40,2

Det är vad termometern visade senast vi tog tempen på Algot. Vår lilla sjukling här hemma.


Stackarn ligger mest och sover av och till på soffan. Vi har sett flera filmer bland annat Bilar2...

...som var bra att sova till enligt Algot, ännu bättre sömnmedel var Smurfarna. Alla vi barn i bullerbyn måste dock tittas på så där blev det ingen sömn inte.

Aja, vi får se det positiva i det här, eftersom han är sjuk nu kommer han troligen att bli bättre till torsdag när vi rattar bilen mot Östersund för en lååång helg (tor-mån). Ska bli riktigt skönt att komma iväg.

Design ala Algot

Köpte ett paket tulpaner igår för att få lite färg i köket. Fint att ha lite blommor på bordet, men det är en utmaning för Algot att inte pilla på dem. Det första han gjorde var dock att... Ja det är en bit morot som ligger i vattnet :) Älskade busfrö!

Bjussar på ytterligare en bild såhär innan helgen passade Algot och Mio på att gosa lite. Vet inte vad Mio tycker om Algot, men vet att Algot älskar Mio.

Nu är det full fart helg som gäller, Algot sover för att ladda inför morgondagen som har flera roligheter att erbjuda.

Alla dessa helger

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade. Det har helt enkelt varit fullt upp här hemma.... Och Algot är inte någon datanörd inte, gillar inte alls när mamma och pappa sitter vid datorn. De får göra nästan vad de vill i form av dammsuga, diska, leka men inte sitta vid datorn, då är de tråikiga!

Jul flög förbi med massa besökare och om möjligt ännu mer mat. Många fina klappar öppnades och alla har redan kommit till användning, kanske lite dåligt med snö... Men Amanda och Algot tyckte det var bra glid på pulkan inne och drog varandra.

Nyår firades hos faster Isa med familj. Mycket trevligt och spännande att fonduea och Algot tittade med stor förundran på raketerna som sköts iväg. Å tur var det väl att han fick veta vad smällarna betydde just där, för när vi kom hem känndes det som värsta invasionen av något här, vad mycket pengar folk brände upp!

Där fick Algot även träffa en kanin för första gången, lite skeptisk men nyfiken (Algot alltså)

 

Efter alla dessa helger var det bara senaste helgen kvar som var något längre nu på ett tag. Trettondagen, sista delen av jul. Algot fick sista fina julklapparna och vi hade besök av faster. Vidare spenderades helgen med sällskapsspel och bara slappande och slöande och lite bakande. Dags att dra fram hushållsassistenten igen, den börjar vara lite trött men ännu orkar den knåda lite bröddeg åt oss.

 

Vad som händer annars? Jodå det är full fart som gäller på många plan. Liten sover nu i juniorsäng, fungerar jättebra från dag 1 *peppar peppar*...

Språket utvecklas i raketfart, känner man Algot och tittar lite åt det håll han pratar och pekar går det att höra flera ord; napp, dricka, blöja, lampa, lysa, tröja osv. Han kallar även alla människor för mamma men hundarna där gör han skillnad på "Ille" "Ilja" Eja". Tappra försök att få oss att förstå vad han vill och  inte.

Klättra är en favorit, hoppa i soffan kombineras gärna med klättrandet. Jaga katten för flera kramar om dagen är populärt från en part, andra parten tycker "okdå jag stannar väl en stund men snart måste jag nog gå..."

 

Långt inlägg, men det blir så när det var länge sen sist. Men som ni förstår är det inte många minuter över. Eller det handlar kanske om prioriteringar och dessa läggs på familjen istället för datorn.



RSS 2.0