Cykla

För några dagar sen var det dags för ytterligare lite spännande nya äventyr. Algot fick åka på sin första cykeltur i den fina cykelkärran vi lånat av farmor :)
I början var det lite läskigt att sitta bakom myggnät och plastruta, men mitt under turen somnade han en stund och sedan satt han och tittade nyfiket hela vägen hem igen. Det bådar gott för många långa turer till sommaren med picknik.


Härliga helg

Nu var det lördag igen, inte lika varmt som förra helgen men ändå skönt väder på förmiddagen. Algot passade på att ta en långpromenad ända bort till brevlådorna med sin gåvagn :)



Det var bra att han tog den promenaden, den gjorde så att han somnade gott när vi senare åkte med farmor och farfar till Gävle för att handla.

Lite tokigheter


Att använda sked är överdrivet svårt, bättre att använda mun och händer de har man ju alltid med sig!




Vet inte om Algot är väldigt smart eller inte, men hur gåvagnen kan användas på skojigare sätt än att bara gå, det har han stenkoll på ;). Det ör superkul att stå i den och gunga fram och tillbaka så att den rör på sig. Bara mamma och pappa som är lite fega och inte vågar släppa mig riktigt så säger han. Men ramla hade jag inte tänkt fortsätter han berätta, jag har bättre koll än ni tror!

Det var uppdateringen för  denna gång, livet rusar fram som vanligt för oss här i Tobo. I helgen blir det äventyr som alltid. Mamma och pappa ser särskilt fram mot att få barnvakt några timmar på söndag för att få bara vara dem, det har inte hänt många gånger sen Algot föddes.

Ha en bra helg alla läsare!

Våriga dagar

Nu börjar det verkligen kännas som vår ute! Snön smälter, man behöver inte ha de tjockaste kläderna på sig och fåglarna kvittrar! Härligt som bara den, under både gårdagen och idag passade vi på att njuta av det fina väder som bjöds. Det är riktigt fint på vår lilla plätt på framsidan av lägenheten.

Algot är inte så brydd i att det inte finns en sandlåda, det går lika fint att gräva och kratta ogräset mellan plattorna samt den snö som är kvar.

 

Algot har i helgen även fått en fyrfota vän här hemma, Mio beslutade sig för att han vill flytta hit.

Trevligt men  väldigt hårig beslut. Mamma är inte lika glad över det än så länge, natten som var fick hon inte mycket säng. Algot tog upp hälften på bredden så hon nästan trillade ur och Mio han tog upp hälften på längden så hon var tvungen att ligga ihop kurad som en liten boll.... Men får hoppas att Mio nu har hittat ett trevligare ställe här, på torktumlaren :)


Dagens äventyr

Nu var det äntligen helg igen vilket innebär sovmorgon! Inte illa att få sova till 06:30! Då var det Algot som tyckte det var dags för oss att masa oss upp ur sängen. Det är inte så svårt när solen lyser och det är finfint  vädet ute :)
Under förmiddagen kom farmor, farfar och kusin Marina på besök. Pappa skulle hjälpa farfar köra lite saker hit och dit. Mamma och Algot skulle åka med farmor och kusin Marina till Uppsala för att titta i affärer. Mamma är på jakt efter gardinfästen, men de verkar vara tunnt med just den sorten mamma ska ha till sina gamla ärvda gardinstänger. Någon tröja hittade mamma ändå.

Myspys på Algots rum:

Mysdag

Igår kom farfar och hämtade oss på förmiddagen för att åka hem till farmor där det väntade en picknik i skogen. Vi packade ihop korv med bröd, limpmacka och varmchoklad. Spände släden efter Åsa och gick/åkte iväg. Algot gillade att åka släde, särskillt när det gick lite snabbare.

Dock är det jobbigt att vara på skogspicknink så efter att ha lekt lite i snön med kusin Amanda och ätit lite mellanmål så somnade Algot så gott i släden. Han sov sen hela vägen tillbaka.

Kristians fina snögubbe som förlorade sin korvnäsa innan vi gick tillbaka då hunden Cilja tyckte hon hade fått för lite mat och bestämde sig för att bita av snögubbens näsa.


Sjuk

Algot är förkyld och snorig. Har nog blivit för mycket de senaste dagarna med massa nytt folk. Igår var vi iaf på tio-mån kontroll på nya Bvc i Tierp. Han växer som han ska och väger nu 11400 gram ca. Mycket trevlig sköterska som tyckte allt verkade bra med vår lille son.

Imorgon är det helg igen och vi har bokat in en hästtur ut i skogen och grilla korv med Farmor och Farfar, det ska bli mysigt.

Ha det bra alla glada tills nästa gång. :)

Öppna förskolan

Igår var Pappa och Algot på Öppna förskolan i Tierp.
Det var en riktigt fin öppen förskola med stora bra lokaler och massa leksaker, och de har öppet mån, tis, tors och fre, så dit ska vi gå ofta. Nästa tisdag ska vi gå igen och ta med en handduk för på tisdagar har de gröt och makaronkladd vilket innebär att de kokar en stor skål med havregrynsgröt och makaroner, klär av barnen till bara blöjan, sen får de kladda loss bäst de vill. Det blev riktigt kladdigt, men sen var det bara att kasta de i duschen.

I övrigt börjar livet komma in i rutiner igen, veckans projekt är att försöka få till Algots rum, får se om det kanske kommer bilder på det i slutet av veckan.

Tills dess, ha det gott.

RSS 2.0